12.2.13

Brain Damage


Instal.lació composta per un mòbil, llum i so 
2012
  


A través de la composició "Brain Damage", de Roger Waters, pertanyent a l'album musical " The Dark Side of the Moon", de Pink Floyd, es tirà endavant un projecte sobre la percepció del món des d'un punt de vista "diferent", entenent-ho com la visió d'un boig, agafada literalment de la lectura de la cançó escollida.
De les múltiples lectures que pugui arribar a tenir la cançó, s'escollí la del boig que contempla el món des de la posició que l'ha fet ocupar, un espai comprés entre l'interior de l'individu i les amenaces exteriors. Un lloc des d'on s'és víctima del control de la societat, però des d'on es rep sense poder oposar-hi resistència o de manera passiva.

L'objectiu del projecte és situar a l'espectador en la posició del boig, per tal que aquest pugui sentor-se invait per l'espai que l'envolta, oferint-se a constants canvis en la percepció de l'espai, tant visualement com musicalment. Així doncs, es pretén mantenir l'espectador en tensió amb el seu voltant, sense deixar de sentir-se còmodament atrapat per l'instal.lació.

Per aconseguir l'objectiu plantejat,  l'espectador és situat al terra, estirat cara amunt, amb un mòbil gegant a sobre seu, imitant la situació d'un nadó en un bressol. El mòbil està format a partir de peces simètriques, que emulen les formes del test de Rorschack, utilitzat com a eina de psicoanàlisi. La diversitat de les peces, totes de diferent forma i color, determina un espai canviant amb vida pròpia, gràcies a una llum en el seu intreior. Tot i això, els límits de l'espai es fonen amb la llum dels focus secundaris, els quals no formen part del mòbil, i determinen la tonalitat de l'ambient segons la música, creant espais emocionalment diferents a partir del domini de determinats colors.
"Brain Damage", forma part d'un àlbum concebut com una peça única. així doncs, la peça està formada per diferents moviments dirigits per la música. En concret, tres moviments. El primer on sona "Any Colour you like", actuantt de moviment de situació de l'individu en un món canviant; el segon, amb "Brain Damage", on s'estableix un espai més relaxat i contemplatiu; i finalment, "Eclipse", on tornem a un espai similar al primer moviment, evidenciant, que tot ha acabat com ha començat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada