27.1.14

Finest quality meat

Mides: 5 X 29.7 X 150 cm    /   Tècnica: Soja, document oficial, fotografia    /    Any: 2013











"Finest quality meat" Consta de tres elements: unes fotografies on apareix un homo sapiens sapiens amb una marca de foc, un document oficial de transport d'animals a l'escorxador i una bandeja amb dues hamburgueses de carn d'homo sapiens sapiens.

A les fotografies del homo sapiens sapiens es mostra l'exemplar marcat a foc en una de les seves extremitats anteriors. La marca correspon a el seu numero d'identificació
dins de l'explotació alimentaria així com d'identificació oficial.

Aquest marcatge relaciona tant al marcatge animal com al marcatge humà que és donà, en un extrem, als camps de concentració nazis (hi ha una clara relació amb el lloc on està situada la marca), i en un situació normal, al NIF.

Aquests marcatges s'empren per tenir un fàcil reconeixement i control de tots els individus. Aquest reconeixement i control crea directament dos rols: el del controlador
i el del controlat, aquest fet fa que qui és controlat es situa per sota del controlador,
el qual pot fer el que li plagui amb el controlat.

Dins d'aquest joc d'associacions també es troba present el fet que tant la carn animal com la "carn" d'homo sapiens sapiens és produïda i consumida en grans quantitats, però que a causa de la insuficient demanda, per tant l'insuficient us, es eliminada també en grans quantitats per els controladors abans citats.

Aquests controladors no els interessa la difusió de l'informació relatada a dalt, per tal de poder continuar tirant endavant amb el sistema alimentari majoritari en curs.

Com segon element que conforma la peca es troba un document oficial d'identificació
d'homo s.s el qual esta destinat als individus que seran traslladats de la seva explotació de naixement o be a explotacions d'engreix o escorxadors.

En aquest cas l'individu ES020904168807 ha estat exportat a un escorxador.
Aquest document és un document d'identificació per a bovins real que ha estat modificat per tal de ser un document d'identificació per a homo s.s.

Aquest document aporta un punt de oficialitat i "veracitat" a la peca per tal que el missatge a donar sigui més entenedor i que produeixi el seu efecte.

Aquest document és el pas intermedi entre un individu viu i un individu sacrificat per sustentar a molts altres que estan considerats com a "superiors".

Per últim trobem la part de la peça realitzada amb un material transformador.
Aquesta última part consta d'una safata de poliexpan blanca degudament embalada
i etiquetada, que conté dues hamburgueses d'aquest homo s.s ES020904168807.

Aquest producte de consum està perfectament simulat per semblar real.
El to de la "carn" és similar a la que podria tenir la carn d'homo s.s ja que es considerada
coma carn roja, però l'únic fet que la fa diferent és que no es una carn de porc etiquetada com a carn de homo s.s. sinó que es un producte vegetal que simula a la perfecció la textura i el color de la carn.
Les hamburgueses que representen ser de carn són de soja degudament tractada per tal de tenir el mateix color que la carn roja.

Per tant aquí no solament trobem una transformació de significats a basa del canvi de rols sinó que també trobem aquesta transformació de material que ajuda al discurs de la peca.
Amb les hamburgueses de soja s'enganya a la vista. Mostrant aixíque hi ha nombrosos aliments que són molt similars a la carn, tant en aspecte com a nivell nutricional, però que són mes justos tant amb els éssers que ens envolten com amb nosaltres mateixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada