28.1.14

La Seu d’Urgell 1897-2014

 




















Audio i dietàris   /   2014
 




















Amb “La Seu d’Urgell 1897-2014” he treballat amb els comerços de La Seu d’Urgell, el poble d’on vinc.

Gràcies a això, m’he adonat i he pogut conèixer que La Seu és una població de costums antics, no solament en la manera de ser de les gents sinó també en la de viure i entendre les coses. Com els comerços que han perdurat al llarg del temps. Alguns canviant de mans, altres no, alguns canviant els productes que solien vendre, altres no han canviat el seu aspecte des de que es varen obrir, …

“La Seu d’Urgell 1897-2014” uneix les dades fredes que contenen una sèrie de dietaris, on apareixen tots els comerços de pràcticament tots els pobles d’Espanya compresos entre els anys 1896 i 1962, amb les experiències reals dels descendents, majoritariament, de les gents que regentaven aquest comerços.

Aquests llibres contenen l’historia d’un temps que perdura a la memòria d’una gent que a l’igual que aquests va envellint i es va perdent.
Podríem dir que els llibres ens parlen. En aquest cas ho fan realment.

La part sonora, les persones, les experiències, els fets; amplien la informació que ens proporciona cada llibre en si. Imbuint-hi les vides que contenen però que si no han estat viscudes o conegudes, estan amagades.

Aquesta instal.lació és un recull d’una memòria col.lectiva explicada per diferents personatges, alguns de molt coneguts i alguns altres de no tant (per la gent del lloc).

Per a la gent que no te cap relació amb el lloc, l’instal.lació és més sensorial. El fet que els llibres xiuxiuegin a la persona que els llegeix és un concepte, una idea, una sensació que tothom té i per això per tothom comprensible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada